Nedjelja, 12 Ožujak 2017 17:18

Vučić: Veoma čudne stvari se događaju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da izjave Prištine da prekida dijalog sa Beogradom pokazuju da se nešto čudno dešava i nešto krupno mijenja na svjetskoj političkoj pozornici, što on nije u stanju u ovom trenutku da odgonetne.

“Nisam siguran kako da sve to tumačim. Veoma čudne stvari se događaju”, rekao je Vučić novinarima u Velikoj Plani.

On je istakao da je veoma čudno i to da Hašim Tači uslovi uspostavljanje “vojske Kosova” sopstvenom ostavkom i da igra politički hazardersku igru, imajući u vidu činjenicu da Albanci nikada ništa nisu radili bez podrške dobrog dijela međunarodne zajednice.

Vučić je napomenuo da je u razgovoru sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom imao utisak da je Stoltenberg bio veoma razočaran odgovorom iz Prištine u vezi sa formiranjem “vojske Kosova”.

“Nisam u stanju da razumem zašto bi neko u Prištini bio u ovom trenutku toliko nervozan da negde hita i žuri, a što bi moglo ceo region da odvede u katastrofu”, rekao je Vučić.

Izjave o tome da Albanci u Makedoniji “treba da uzmu stvaru u svoje ruke”, Vučić ocjenjuje takođe kao “veoma čudne”, ali je istakao da Srbija treba da bude odgovorna i da čuva i bori se za mir, kao i da želi nastavak dijaloga sa Albancima.

“Stvari jesu komplikovane. Naš posao je da u tim komplikovanim složenm situacijama pronađemo najbolje rešenje, a to je nastavak razgovora, očuvanje mira i stabilnosti i dalji rast i jačanje srpske ekonomija i da zaštitimo svoj narod i svoju zemlju, da svakome bude jasno da bi svaki atak na naše građane i zemlju značio njihov poraz”, rekao je Vučić.

Povodom sutrašnje sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije, Vučić je rekao da će se od svih srpskih službi dobiti informacije o tome šta je to što se zbiva i na Kosovu i Metohiji i u cijelom okruženju.

“Zabrinjavajuće su određene političke pojave. Uveren sam da ćemo mi diplomatskim sredstvima, mirno, kao i do sada uvek gledati kako da naše probleme rešavamo, ali dobro je da svi državni organi znaju šta im je posao i kako da sačuvamo svoju zemlju”, rekao je Vučić.

Izvor: Srna 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru