Subota, 18 Ožujak 2017 16:03

Tragedija porodice Đedovac: Mašinovođa pokušao da se ubije

Mašinovođa “Željeznica RS”, koji je upravljao vozom u tragičnoj nesreći u kojoj je poginula porodica Đedovac iz Stanova kod Doboja, i dalje je u bolnici “Sveti apostol Luka”, potvrdila je načelnica Internističke službe Rajkica Bambulović Petrovićna portal Serbiancafe.

Ova ljekarka je navela da je mašinovođa poslije nesreće 12. marta, išao na pregled kod neuropsihijatra zbog teškog stanja psihičkog rastrojstva i doživljene psihičke traume.

“On je maltene htio da se ubije, međutim, zahvaljujući terapiji neuropsihijatra, sada je psihički dosta stabilniji” – istakla je Petrović.

Ona je dodala da je mašinovođa nakon prijema u dobojsku bolnicu imao i poremećaj srčanog ritma.

Za sada je stabilno. Više nije na intenzivnoj jedinici, već je na odjeljenju. Ipak, još uvijek nema regularan srčani ritam” – kaže ova doktorica.

Za to vrijeme, grupa mašinovođa ŽRS-a za portal srpskacafe.com tvrdi da bi u vezi sa tragedijom koja je zadesila Đedovce bilo najbolje ćutati i time odati dužni pijetet toj porodici.

Ipak, navode da im se kao mašinovođama, zbog nedovoljno obezbijeđenih pružnih prelaza, ni krivima, ni dužnima, prečesto dešavaju udesi u kojima neko nastrada.

Oni navode da pitanje “gdje su pare za rampe na prugama i signalizaciju treba postaviti nadležnim političarima, tj. onima koji troše na svoj komfor, a nije ih briga što ljudi stalno ginu od stvari koje su u “normalnim zemljama prevaziđene”.

“Pogledajte kako je u Holandiji svaki pružni prelaz obezbijeđen i biće vam sve jasno. Kod nas je previše pružnih prelaza. Zaista ih je previše za ovako malu zemlju, pa je prava sreća što nemamo i više nesreća, jer zaista pokušavamo da pazimo dok vozimo”, poručuju mašinovođe.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta