Utorak, 21 Ožujak 2017 22:06

Vučić rasplakao Jeremića i njegovu suprugu: 10 godina nisam popila čašu vina, i on zna zašto

Supruga Vuka Jeremića, kandidata za predsjednika Srbije, je na konferenciji za štampu povodom optužbi iz redova SNS da "upravlja narko tržištem u Srbiji" poručila da Aleksandar Vučić, premijer Srbije i predsjednički kandidat, treba da se stidi, zato što on stoji iza ovog saopštenja. U emotivnom obraćanju je rekla da ako se bude odlučila da tuži nekoga, to će biti i Aleksandar Vučić.

Funkcioner Vučićevog SNS-a Milenko Jovanov je jučer u pisanom saopćenju napao Vuka Jeremića i njegovu suprugu navodeći da je Jeremić bio saučesnik u 16-godišnjoj pljački Vojvodine, a da "Braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić".

Izjava je naišla na osudu većeg dijela javnosti u Srbiji, a Aleksandar Vučić je izjavio da njegov tim i on nikada neće vrijeđati članove tuđih porodica. Vučić je rekao da je to bila reakcija njegovog kolege i prijatelja na brutalne napade "dosovskih kandidata na njegovog brata" i izvinio se građanima.

Tim povodom sazvana je vanredna konferencija za štampu na kojoj se obratila Nataša Jeremić.

-Ja sam šokirana i zgrožena i ne znam šta da kažem. Ovo je prevazišlo svaku mjeru - rekla je suznih očiju Nataša Jeremić.

-Aleksandar Vučić se jutros izvinio i govorio o pristojnoj Srbiji. Mislim da treba da se stidi, zato što on stoji iza ovog saopćenja. Mislim da je zato potpuno van svake pristojnosti što se on oglašava i govori o pristojnoj Srbiji - kazala je Jeremić.

U emotivnom obraćanju rekla je da je strašno što uopće mora da govori o tome da nikada nije bila u kontaktu ni sa kakvim narkoticima.

-Deset godina nisam popila čašu vina. I nije tajna zašto. Deset godina se borimo da dobijemo bebu. On to zna. I strašno je što je dopustio nešto ovako - dodala je Nataša Jeremić, a iz prvog reda bodrio ju je njen suprug Vuk Jeremić, također na ivici suza.

-Sinoćnim saopštenjem su pokazali da su spremni na sve. Ja se sada plašim i pitam se šta je sledeće - istakla je i dodala da će se oko tužbe konsultovati sa advokatom.

-Ako se budem odlučila da tužim nekoga, sigurno će to biti i Aleksandar Vučić - objasnila je.

-Hajde da budemo iskreni. On kontroliše svaku riječ koja ide u 90 posto medija u etar, a kamoli ono što dolazi iz njegovog štaba - rekla je.

Istakla je da Srbijom vlada potpuni medijski mrak.

-Hvala vam što ste došli. Hvala vam na hrabrosti i hvala vam na podršci- zaključila je.

VIDEO

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru