Utorak, 21 Ožujak 2017 23:12

Ovo su žrtve trostrukog ubice: Desetero djece ostalo je bez očeva

U mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa jučer u poslijepodnevnim satima su iz vatrenog oružja su ubijene tri osobe.

Ubica Sabahudin Habib ubio je Ševku Draginovića (srednja fotografija), vlasnika pilane i šumare Ferida Rahmanovića (lijevo) i Omera Bašića (desno), piše Bportal.

Ubica je bez hranitelja ostavio višečlane porodice. Bašić je bio otac sedmero djece, od kojih najstarije ima 22 godine,  a najmlađa kćerka Zehra pet. Riječ je nekadašnjem pripadniku Armije RBiH, koji se hrabro borio tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Njegovi poznanici kažu da je i šumarski posao radio predano i pošteno. Od njegove plate živjela je kompletna porodica, jer niko drugi ne radi. Ubijeni Ševko Draginović imao je troje djece.

Kako je kazao glasnogovornik MUP-a SBK Rusmir Prohan dojavu o pucnjavi u mjestu Sokolina kod Donjeg Vakufa dobili su oko 16.20 sati kada su na mjesto događaja upućeni pripadnici MUP-a SBK i Specijalne policije SBK.

U pucnjavi su ubijena dva službenika Kantonalne uprave za šumarstvo SBK i jedna osoba koja je bila angažovana za izvođenje radova u šumi.

Kako se nezvanično saznaje, počinilac je ranije izvršio nelegalnu sječu šume i nije htio dozvoliti izvoz šumske građe otvorivši vatru na službenike, nakon čega se uputio u bijeg. Kasnije se na nagovor brata predao policiji.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta