Četvrtak, 14 Srpanj 2016 16:53

Pomozimo Tešnjaku Eldinu Mahalbašiću da se izliječi

Alma Mahalbašić iz tešanjskog naselja Oraš Planje apelovala je na sve ljude dobre volje da joj pomognu u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje njenog supruga Eldina, koji je 5. januara prošle godine operisan u Sarajevu, nakon čega se zakomplikovalo njegovo zdravstveno stanje.
Tako su ga u Sarajevu morali opet operisati 6. novembra iste godine. Bio je u bolnici mjesec dana i otpušten je kući. Svakodnevno je išao na previjanja u Tešanj. Nakon dva dana mu se stanje opet zakomlikovalo, i u Tešnju su ga "otvorili".

Nakon dva i pol mjeseca svakodnevnog previjanja, nikakvog pomaka nije bilo. Tkivo oko rane počelo je da truhne, došlo je do desne bradavice. Onda ga je dr. Sejdinovic iz tešanjske bolnice, kada je vidio njegovu ranu, odmah vozilom hitne pomoći ponovo uputio ka Sarajevu 25. januara ove godine. Eldin se i dalje nalazi u bolnici u Sarajevu.
- I dalje nema nikakve naznake za njegov oporavak, ja više ne znam šta da radim. Općina Tešanj odobrila mi je 200 KM, na kojima sam im jako zahvalna, ali ja nemam više sredstava ići njemu u posjetu, niti da mu kupim potrebne lijekove - kazala je ogorčena Alma.

Alma je u devetom mjesecu trudnoće i svakog trenutka očekuje da se porodi.
- Nadam se da će biti dobrih i humanih ljudi koji će razumjeti i pomoći mi koliko mogu. Ne tražim puno, samo onoliko koliko ko može - rekla je Alma.

Almu Mahalbašić možete kontaktirati putem njenog Facebook profila ili na mobitel broj +38762014759.
Broj računa: 199-460-60207439-12, za uplate iz inostranstva IBAN je: BA39 1994 6060 2074 3912 SWIFT CODE: ABSBBA22.

Izvor: Avaz.ba