Subota, 25 Ožujak 2017 15:18

Šešelj: Bodljikava žica nije dovoljna, već minsko polje

Predizborni skup kandidata za predsjednika Srbije Vojislava Šešelja održan je na Trgu Republike u Beogradu, gdje se okupio veliki broj njegovih pristalica.

Šeselj je okupljenima poručio da je jedini koji može da pobijedi Aleksandra Vučića i da će kao predsjednik predstavljati korektiv za sve tri grane vlasti. Oštro je kritikovao svoje protivkandidata, što su njegove pristalice propratile burnim skandiranjem i zviždanjem.

Komentarišući kritike da je previše blag prema Vučiću, rekao je da to radi zato što "svi strani agenti trenutno rade protiv njega", dok je drugi razlog to što Vučić nije uveo sankcije Rusiji.

"Rusija se vraća na Balkan, jer ako krenemo u EU uslov će biti da priznamo Kosovo, Srbija to nikad ne smije da uradi. Ako uđemo u EU to će biti bez Vojvodine, Republike Srpske i Raške, a ako uđemo u savez sa Rusijom, onda jednog dana možemo vratiti ono što je izgubljeno, tu pre svega mislim na Kosovo, Crnu Goru, RS", kazao je Šešelj.

Obećao je da će ako bude predsjednik ponovo otvoriti "pitanje okupacije Srpske Krajine". "Krajinu ćemo osloboditi diplomatskim putem, kad počne podjela Evrope između Amerike i Rusije", rekao je.

Šešelj je kritikovao Vučića zbog odnosa prema izbeglicama, navodeći da se "divi" mađarskom lideru Viktoru Orbanu jer je na vrijeme postavio žicu na granici.

„Ja ću se zalagati da se i naše granice obezbijede. Bodljikava žica nije dovoljna - minska polja“,rekao je lider radikala.

Rekavši da se Rusija vraća silovito na Balkan, Šešelj je završio miting porukom Velika Srbija. Nakon toga radikali su krenuli u šetnju centralnim beogradskim ulicama, koja će biti okončana na trgu Republike odakle je u krenula. 

Izvor: N1 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru