Četvrtak, 30 Ožujak 2017 19:35

Velika ljubav završila tragično: Bahatom vožnjom djevojku poslao u smrt

“Bilo je stravično. Automobil je prednjim dijelom upao u kanal, bandera je bila obavijena oko njega, a Stefan je samo vikao: Bojana, Bojana, gdje je Bojana?!”

Ovako su juče očevici opisivali stravičnu nesreću koja se dogodila u nedjelju veče u beogradskom naselju Grocka, u kojoj je život izgubila Bojana Karanović (17), dok je njen dečko i vozač automobila Stefan Stefanović (20) zadobio teške povrede kičme, piše Blic.

Zasad se pretpostavlja da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, a nakon što je automobil udario u banderu, sletio je u kanal pored puta.

Na mjestu nesreće i jučer su stajali dijelovi automobila. Tragovi kočenja su na deset metara od njih, tu je i dio koji je ostao od bandere u koju je automobil prije uletanja u kanal udario.

Mještani, nijemi od tuge i nevjerice, jedva su smogli snage da se prisjete scene koju su zatekli nakon nesreće. Kako kažu, svi su se oni spremali za spavanje kada su ispred kuća začuli snažan udarac.

– Izašao sam napolje i vidio malog Stefana kako stoji pored kanala u kojem je upao sa automobilom “daciom” nakon što je udario u banderu. Uzvikivao je Bojanino ime. Prašina se podigla, suvozačeva vrata kola bila su odškrinuta, a vjetrobransko staklo polomljeno. Pored toga stajala je bandera u koju je Stefan udario i koju je desetak metara vukao – priča jedan od komšija u blizini čije kuće se dogodila ova tragedija.

Kako kaže, od mraka niko nije vidio Bojanu.

– Svjetlima od telefona osvjetljavali smo kanal kako bismo vidjeli gdje je Bojana. Jadno dijete je od jačine udarca ispalo iz kola i nepomično ležalo ispod njih. Bila je blijeda i teško je disala. Pozvali smo Hitnu pomoć, ali nažalost, ona je dan kasnije preminula – prisjeća se jedan od očevidaca i dodaje da je Stefan nakon nesreće kazao samo da mu je pukla guma, zbog čega je izgubio kontrolu nad vozilom.

Obje porodice, Karanović i Stefanović, u šoku su od tragedije koja ih je zadesila. Roditelji devojčice tokom cijelog dana pripremali su sahranu, dok su se njena dva brata borila sa bolom kod kuće. Kako je ispričao Jovan, Bojanin stariji brat, njegova sestra je sa Stefanom bila već više od dvije godina u vezi.

– On je dobar dečko, sportski tip, nije ni pušio ni pio. On i Bojana su često izlazili, gdje – ne znam, ali oboje su voljeli kasno uveče da izlaze. Naša porodica Stefana neće krivično goniti jer njih dvoje su se mnogo voljeli – priča djevojčicin brat.

Aleksandar, Stefanov brat, kaže da su Stefan i Bojana bili u kući gdje Stefan živi sa porodicom prije kobne nesreće.

– On je nju krenuo da odveze njenoj kući kada je došlo do nesreće. Svratili su na pumpu da sipaju gorivo i nedugo zatim sletjeli sa puta. Od jačine udarca, a i zato što nisu bili vezani oboje su kroz šoferšajbu ispali iz kola. On je u bolnici na Banjici. Roditelji su tek sada uspjeli da uđu kod njega u sobu. Pod lijekovima je jer je saznao od drugara da je Bojana poginula. On nju mnogo voli. On nikada ne vozi brzo, a vožnju je položio kada je imao 17 godina – kaže njegov brat.

Da su se mnogo voleli, potvđuju i njihovi prijatelji.

– Ona je bila završna godina frizerskog smjera. Pripremala se za takmičenje frizera u četvrtak. Ona i Stefan su bili dugo u vezi i baš su se voljeli. On je jako dobar drug. Međutim, činjenica je da baš voli da vozi brzo – kažu njihovi prijatelji.

Poznat po divljanju ulicama

Uprkos tvrdnjama porodice, kako „Blic“ saznaje, Stefan, koji je sin gročanskog policajca, vozio je ranije neregistrovan automobil, ali i pod dejstvom alkohola. Vozačku dozvolu nije imao jer mu ju je prethodno saobraćajna policija zbog bahate vožnje oduzela.

Također, još prije četiri godine, kada je bio maloljetan, objavljivao je fotografije iz kola gdje sedi na vozačevom mjestu uz komentare “šta sam sve prošao sa ovim kolima”, kao i sliku njegovih i Bojaninih ruku na mjenjaču, uz opis “vozimo u tandemu”.

Izvor: fokus.ba 

Preporučujemo:

Bivšu suprugu ubio nasred ulice pred njenim bratom

Anel ubijen kamenom i zapaljen: Istraga o svirepom ubistvu dobila filmski preokret

Zavidovići: Krivolovci u šumi ubili efendiju, a ranili njegovog zeta