Petak, 31 Ožujak 2017 16:28

Blokiran Konzum!

Kako doznajemo, osim Belja, u blokadi je i račun Agrokora, Leda, Jamnice, Tiska, PIK Vrbovca i Velproa, a u poslijepdonevnim satima blokiran je i Konzum.

Zadužnice su očigledno aktivirane na brojnim mjestima. Na Zagrebačku burzu stigla je obavijest da će se normalno nastaviti s trgovanjem dionicama Belja i da će se normalizirati plaćanja. Belje je poručilo kako će se "blokada riješiti u najkraćem mogućem roku" te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje.

"Belje obavještava nadležne institucije, dioničare i javnost da je dana 31. ožujka došlo do blokade žiro računa tvrtke. Nadalje, Belje obavještava javnost da će se navedena blokada riješiti u najkraćem roku te da Društvo nastavlja normalno poslovati te da ispunjenje budućih obveza nije dovedeno u pitanje", stoji u odgovoru Belja na upit Zagrebačke burze.

Podatak o blokadi računa Belja potvrđuju i javno dostupni podaci iz servisa Financijske agencije FINA InfoBlokade.

Blokadu Jamnice potvrdili su i sa Zagrebačke burze.

Iz Jamnice navode da "u svom redovnom poslovanju ostvaruju odlične poslovne rezultate te stoga očekuju da će se predmetna blokada riješiti u najkraćem mogućem roku i da ona neće utjecati na ispunjenje ostalih obaveza".

Od najvećih kompanija iz sastava koncerna Agrokor u petak ujutro blokiran je bio samo račun Belja.

Riječ je o podacima koji se ažuriraju u realnom vremenu, što znači da se tijekom dana mogu i mijenjati, ukoliko, kako spekuliraju mediji, neki od Agrokorovih dobavljača pokrenu postupak prisilne naplate svojih potraživanja.

U četvrtak je, naime, vlasnik Orbica Branko Roglić hrvatskim medijima potvrdio da je njegova tvrtka krenula u taj proces, zbog duga od oko 10 milijuna kuna, zbog kojeg su već u prosincu prošle godine i prestali isporučivati robu koncernu. Nakon toga se u medijima počelo spekulirati da je isto učinilo još desetak dobavljača, no nitko od njih službeno to nije i potvrdio.

Zbog informacije o blokadi računa Zagrebačka je burza dionicu Belja u petak ujutro razvrstala u segment promatranja, a oko podneva cijena dionice Belja bila je u minusu od 3,3 posto, uz oko pola milijuna kuna prometa.

Izvor: N1 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru