Nedjelja, 09 Travanj 2017 22:01

KAKO JE RUBY ZAGREBAČKOM ODVJETNIKU PRETVORILA ŽIVOT U PAKAO: 'Kad mi je cura zatrudnila htio sam prekinuti komunikaciju, ali su krenule ucjene...'

Zagrebačkom odvjetniku A.B. (36) prisjelo je poznanstvo sa Marinom G. (32) nakon što mu je zagolicala maštu na Facebooku pod nadimkom Ruby Mayer, obzirom da se njihova čudnovata komunikacija, pretvorila u iznudu iz noćne more. Njihovo druženje, za koje on tvrdi da je bilo samo virtualno uz razmjenu fotografija dok ona ističe da je to bilo daleko više u četiri oka te da joj je davao novac za odjeću i mobitel, dobilo je sudski nastavak.

Sluđen okolnostima u kojima se našao jer ga je Ruby Mayer iznuđivala u zamjenu za šutnju, odvjetnik se obratio za pomoć policiji koja je njegovu virtualnu stvarnost pretočila u kaznenu prijavu, a tužiteljstvo u optužnicu. U sudnici Općinskog kaznenog suda u Zagrebu 'frcale' su negativne iskre dok je ucijenjeni odvjetnik objašnjavao nevolje tijekom kojih je, prema vlastitim tvrdnjama, razmijenio s njom oko 5000 poruka.

- Žao mi je da je do ovoga došlo jer sam pokušavao sve mirno riješiti. Preko Facebooka mi je od kraja 2014. slala obnažene fotografije koje sam joj komentirao i komplimentirao. Pričala mi je o svojim seksualnim iskustvima, a ja njoj o seksualnim maštarijama. Na početku naše komunikacije sam joj rekao da imam curu, a u ljeto 2015. sam s Marinom odlučio prekinuti svaku komunikaciju jer je moja tadašnja djevojka a današnja supruga, zatrudnila. Zamolio sam ju da obriše sve poruke koje smo razmijenili, ali me je krajem 2015. tražila za to 2000 kuna. Odbio sam joj ih dati pa mi je poslala poruku u kojoj traži 3000 kuna ili će u suprotnom doći k meni doma i sve reći djevojci. U tri navrata sam joj uplatio po tisuću kuna, no ona je tražila još novih 10.000 pa sam ju blokirao na Facebooku da bi me nakon toga počela zvati sa sakrivenih brojeva. Lani u ožujku mi je, pak, došla pred kuću i radila scene pa sam ju, čim se htjela približiti vratima, omeo, pošpricao peper sprejem (za pse i mačke dok šetam dijete) te joj uzeo mobitel i obrisao svu našu komunikaciju na Facebooku – ispričao je s grčem u želucu ucijenjeni odvjetnik u sudnici na suđenju Marini G. Pojasnio je i da su poruke koje su izmijenili, koje je okrivljena dostavila u spis, probrane, da nemaju redoslijed te da su izvađene iz konteksta.

 

Ronald Gorsic / CROPIX

Marina na suđenju

 

Unatoč višestrukom pokušavanju da javno dokaže kako tijekom njihovih šest druženja uživo u dvije godine poznanstva nije bilo seksa te da je eros ostao na inicijalnoj virtuali, odvjetnik A.B. je odgovarajući na pitanja tužiteljstva, suca i okrivljene Marine G. u jednom trenutku priznao da je u njegovom uredu, ipak, bila “neka vrsta predigre jer mu se nabacivala”.

- Tvrdim da nije bilo seksa, a to se može iščitati iz njezinih poruka. I osim za iznudu trebala je biti prijavljena i za nametljivo ponašanje! Siguran sam da je već nakon prvog susreta, jer sam želio vidjeti s kime komuniciram na internetu, planirala iznudu - opetovano je naglasio A.B. na što ga je sudac, obzirom da je predmet spora iznuda a ne seks, upitao čemu ustraje na tome da nije bilo seksualnog odnosa.

- Susreti s njom su uslijedili kad sam se htio uvjeriti da je obrisala sve naše poruke u mobitelu. Pokušavao sam sve riješiti mirno, pa i preko njezine majke. U jednoj od poruka mi je rekla da će mi potpisati potvrdu o šutnji nakon što joj platim. A to bi značilo da kraja iznuđivanju ne bi bilo. Bila je nezadovoljna iznosima koje sam joj dao, a dolazila mi je čak i pred kuću te slala slike gdje se nalazi da bi 3. ožujka prošle godine ju blokirao na Facebooku i zamolio da me više ne kontaktira. Dan kasnije mi je stigao SMS da neće dopustiti da se ženim. Primio sam sa različitih brojeva na stotine poziva tijekom noći. Telefoni su zvonili ko ludi. Bilo je to neopisivo maltretiranje – prisjetio se još odvjetnik A.B. dodajući da mu se smračilo kad mu je 18. ožujka došla pred kuću. Tog ju je puta poprskao sprejem. Odnos iz noćne more pokušavao je, napominje još, prekinuti pristojno i mirno, pa uvredama te grubim porukama, a na kraju i potpisivanjem izjave u kojoj joj 'prijeti' da će mu morati platiti 100 tisuća eura kao ugovornu kaznu.

- Nisam više vidio načina kako da sve okončam. Čak sam i blefirao u startu da sam ju prijavio policiji. Mislio sam ju otjerati kad joj spomenen pravne i novčane posljedice – pravdao je svoje postupke dalje A.B. Odgovarajući na pitanja okrivljene Marine G., odvjetnika je dodatno oblio znoj jer su na površinu isplivali njihovi susreti u jednom iznajmljenom apartmanu za koji je on dao novac, pa njegov odlazak u njezino mjesto gdje su se našli pod vedrim nebom, kao i okolnosti prvog susreta u njegovom uredu.

U sudnici je svjedočila i Marinina majka koja je potvrdila da ih je A.B. posjetio jedne zimske večeri u predbožićno vrijeme, no zasmetalo ju je što je došao prilično kasno.

- Kćer mi je rekla da je s tim čovjekom u vezi oko godinu i pol. Trubio je pred kućom. Pa kakvo je to ponašanje. Što nije došao po danu kao pravi čovjek?! Pod rukom je nosio neki papir. Rekao mi je da ima problema s mojom kćeri. Prvi put sam ga vidjela. Načula sam razgovor njega i Marine u kojem mu moja kćer govori: 'Ti si trčao zamnom a ne ja za tobom'. Donio joj je 2000 kuna i tražio da potpiše neki papir da ništa ne kaže njegovoj djevojci. Ona to nije prihvatila te su se razišli. Kasnije mi je ispričala da joj je on u Zagrebu trgao torbicu, uzeo mobitel i brisao iz njega stvari. Te da joj je dolazio na more jer da bez nje ne može – ispričala je u sudnici Marinina majka.

Iznuđeni odvjetnik je na kraju naglasio da od Marine G. strahuje te je povukao imovinsko-pravni zahtjev od 3000 kuna koliko joj je dao, a sve “kako ju više ne bi morao gledati”.

Izvor: Jutarnji.hr

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru