Petak, 14 Travanj 2017 21:00

Drama na nebu iznad Beograda: Putniku pozlilo, reanimirali ga 50 puta

Prava drama nedavno se odvijala u zraku iznad Beograda, kada je Nijemcu Sebastianu Kniepu (34) stalo srce, zbog čega je avion prinudno sletio na Aerodrom "Nikola Tesla". Ljekari iz beogradskog Urgentnog centra, koji su ga više od 50 puta oživljavali elektrošokovima, nakon višesatne borbe, uspjeli su ga spasiti.

Sebastian, njegova supruga Sevi i djeca (četrnaestogodišnji posinak i tromjesečna beba) prošle sedmice su se sa odmora iz Turske vraćali kući u Njemačku.

Sebastianu je u avionu pozlilo, stalo mu je srce i izgubio je svijest. Njegov posinak je odmah započeo masažu srca, jer je nedavno išao na kurs iz reanimacije i na taj način je spasio ocu život. U međuvremenu i stjuardesa je donijela defibrilator, pomoću kojeg su ga u avionu čak tri puta oživljavali, piše Blic.

Zbog toga je avion prinudno sletio u Beograd i ekipe Hitne pomoći su ga brzo prevezle u Urgentni centar Kliničkog centra Srbija.

U bolnicu je stigao svjestan, sa poteškoćama u disanju i ekstremno uznemiren, zbog čega su ga ljekari odmah uspavali i priključili na aparat za vještačko disanje. Tada je počela prava borba za njegov život. Ljekari kažu da je imao "električnu oluju", medicinsko stanje koje se naziva ukoliko srce stane tri puta u 24 sata.

- A kod njega se to dešavalo na svakih nekoliko minuta – prepričala je doktorica Milena Srdić Lehocki za Blic.

Dodala je da su ga više od 50 puta oživljavali koristeći defibrilator, dok mu nisu ugradili privremeni pejsmejker.

Sljedeće jutro, kako kaže, mnogi ljekari su došli od kuće kako bi uradili intervenciju i spasili život ovog tridesetčetverogodišnjaka. Izvadili su mu pejsmeker, a sada je njegovo stanje stabilno i dobro, te je pušten na kućno liječenje.

Njegova supruga napisala je pismo cijelom kolektivu Urgentnog centra, gdje im se zahvalila na brižnosti i požrtvovanosti. Doktorici Srdić kupila je buket sa 51 crvenom ružom, jer ga je toliko puta reanimirala. Čak je doktoricu pozvala i na njihovo crkveno vjenčanje i krštenje djeteta koje će biti u septembru u Njemačkoj.

Izvor: Faktor.ba 

Preporučujemo:

Noć kada je Rade Šerbedžija napustio Beograd: Pucali su na nas, psovali mi majku

Oluja decenije: Pijavice, velike munje i obilna kiša poharali Hrvatsku

Edin pajserom izudarao Huseina jer mu nije htio oženiti sestru